Kunstliefde / OCTA II

Kunstliefde / OCTA II

Vernuftig technisch spektakel van Kunstenaarscollectief OCTA / Or Call This Art in Kunstliefde 

Bart Schalekamp, Felipe van Laar, Bas Ruis, Emilio Timp, Leslie Nagel, Evelien Gransjean, Kevin Bauer en Bas de Boer

Op informele wijze vormde zich in het najaar van 2020 het collectief OCTA, Or Call This Art. Het collectief, bestaande uit vier Haagse en vier Utrechtse kunstenaars, stelt zich bloot aan elkaar tijdens een gezamenlijke werkperiode in Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst dat als tijdelijk atelier en presentatie ruimte gebruikt wordt. Met meegebrachte materialen en eerste schetsen worden de werken reflecterend, onderzoekend en aftastend ter plekke gemaakt. Reactie op elkaar en op de ruimte is onvermijdelijk waarin ideeën en werkstijl door elkaar zullen vloeien.

In November 2020, tussen twee besmettingsgolven in, manifesteerde het nieuwe collectief OCTA zich voor het eerst in de grote projectruimte van Maakhaven in Den Haag. Een rauwe industriële presentatie plek die voorheen als imposante voorraadhal van Shell diende. De kunstenaars gebruikten deze hal als tijdelijk atelier, waarin hun passie voor het maken van grote installaties als vanzelf de ruimte vulde.

Na een succesvolle eerste editie is het nu tijd voor OCTA om zich in Utrecht te presenteren. Ditmaal vormt de strakke ruimte van Kunstliefde het podium en zal de kunstenaarsgroep de ruimte weer geheel naar eigen hand zetten. Na een intensief traject en een werkperiode van tien dagen zullen de deuren op 16 oktober openen. Verwacht een combinatie van grote architectonische installaties, vernuftig technisch spektakel en absurdistische gecreëerde werelden.

Ben je benieuwd naar de eerste editie? Lees en bekijk dan het verslag van Jegens en Tevens op hun website.

https://jegensentevens.nl/2020/12/octa-or-call-this-art-maakhaven/

Bart Schalekamp, Emilio Timp en Jeroen van Veluw waren met hun collectief Zwart Frame de winnaars van de Kunstliefdeprijs 2019. De drie kunstenaars zijn individueel verder gegaan. Vanwege de maatregelen ivm corona werd deze tentoonstelling verschoven naar oktober van dit jaar.

footer anchor