Kunstliefde / UTRECHT DOWN UNDER / kunst op volle grond

Kunstliefde / UTRECHT DOWN UNDER / kunst op volle grond

UTRECHT DOWN UNDER kunst op volle grond is een tentoonstelling in een tuincentrum over de verhouding tussen mens en natuur. Tussen het groen van tuincentrum “Steck” presenteren 25 kunstenaars werk over hun relatie met de natuur. Wetenschappelijke kennis, romantiek maar ook angst voor de natuur komen aan bod. Installaties, films, performances, wandkleden en tekeningen nestelen zich tussen de planten in en om de kassen en moestuinen. Op de parkeerplaats zijn imposante werken te zien uit gerecyclede materialen.

Een speurtocht voert je langs 25 kunstwerken. Zo kan je een kunstwerk zien ontstaan, samen soep eten met een vleesetende plant en dansen in de silent disco met een vingerplant. Met de tentoonstellingsgids in de hand test je bovendien jouw kennis over kunst en natuur. Naast informatie over de kunstwerken bevat de gids vragen en weetjes waardoor je al snel in gesprek raakt en samen de puzzels oplost.

Kunst op volle grond vindt plaats tijdens de reguliere openingstijden van STECK. Daarnaast is er een siteprogramma van lezingen, kunstenaarsfilms, verdwaaltochten en workshops.

‘UtrechtDownUnder kunst op volle grond’ is een onvergetelijke groene ervaring waar je nog lang op kunt ‘kauwen’

deelnemende kunstenaars: 

Arne Hendriks, Matea Bakula, Tanja Smeets, Maze de Boer, Kim van den Belt, Egied Simons, Jeroen Kooijmans, Iris Honderdos, Tyra van Mossevelde, Kevin Bauer, Marijke Breuers, Semâ Bekirović, Ali Eslami, Zeger Reyers, Walter Simon, Nikki van Es, Johan Rijpma, Hans van Lunteren, PJ Roggeband, Francine Claassen, Jonathan Straatman, Denkbeeldvormer, Anna J. van Stuijvenberg en Menno Hiele. 


Entree:  2,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)  

PJ Roggeband
Jeroen Kooijmans
footer anchor