Kunstuitleen Utrecht / Uitgelicht! Marjet Visscher

Kunstuitleen Utrecht / Uitgelicht! Marjet Visscher

Met veel plezier toont Kunstuitleen Utrecht schilderijen, tekeningen en grafiek van Marjet Visscher op de ‘Uitgelicht’ muur. Haar werk is daar tijdelijk te zien, te leen en te koop.

Marjet Visscher (1979) schildert in olieverf, maakt tekeningen en grafisch werk: etsen, litho’s en houtsnedes. De natuur, en met name de wereld van de planten en bomen, is voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze is vaak te vinden in natuurgebied Amelisweerd, waar ze een veldje met hoefbladeren ontdekte en onder de indruk raakte van de prachtige vormen van de planten, de lichtval tussen en op bladeren of bomen, spannende doorkijkjes, complexe structuren, ritmes en kleuren.

Die beelden ‘roepen’ als het ware om geschilderd te worden. Het is niet haar ambitie om ‘letterlijk’ te vertalen wat zij ziet, maar meer om werelden te creëren waarin mensen zich kunnen verliezen, verwonderen en kunnen (ver) dwalen. In haar werk zoekt ze graag contrasten op, tussen abstract en figuratief, tussen licht en donker, tussen bloei en verval, tussen zachte en scherpe grenzen, tussen transparant en dekkend verfgebruik en tussen rust en dynamiek. Die contrasten maken een werk echt spannend. Net zo spannend, verwarrend, ontroerend, complex en beeldschoon als de natuur zelf.

footer anchor