Kunstliefde / De Belofte 18 – Façade

Kunstliefde / De Belofte 18 – Façade

De Belofte is een project van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars. Het traject start een aantal maanden na het afstuderen, aan het begin van het nieuwe jaar, en sluit af met een groepstentoonstelling in juni met nieuw werk. De Belofte vormt een stimulans voor de verse kunstenaars om de beroepspraktijk als beeldend kunstenaar te starten en verder te ontwikkelen.

Voor deze editie van De Belofte onderzoekt een groep pas afgestudeerde kunstenaars de betekenis van het woord façade. Een façade geeft vorm aan een voorzijde. De façade als verschijningsvorm inspireerde de acht kunstenaars tot het scheppen van nieuwe werken. Samen behandelen ze de ruimte als een theater. Verspreid over de galerie tonen de werken hun voorzijde, om vervolgens bij een tweede blik hun rauwe achterzijde te onthullen. De bezoeker in deze ruimte is zowel toeschouwer als acteur.

Deelnemende kunstenaars: Max van Loon, Martyna Pekala, Benjamin Pompe, Hussel Zhu, Kristel Geerts, Fynn van der Ziel, Stefan Bras en Emma van Amerongen.

Vanuit Kunstliefde wordt de Belofte begeleid door professionals uit het kunstvak.
Dit jaar zijn dat: Krista van der Bron (Kunsthistorica, curator, onderzoeker, schrijver), Bernardus Baldus (beeldend kunstenaar), Joyce Overheul (beeldend kunstenaar)

Benjamin Pompe
Fynn van der Ziel
Emma van Amerongen
footer anchor