Land of Fools and Lovers, solo Jessica Skowroneck

Land of Fools and Lovers, solo Jessica Skowroneck

Jessica Skowroneck heeft haar eerste solo expositie in Galerie SANAA. Jessica is een graduate van de HKU en won in 2014 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

De natuur en de sensualiteit die daarin leeft, de verborgen plekken in het landschap waar ontmoetingen plaats kunnen vinden, het licht dat door gesloten oogleden nog te zien is, vormen die vervagen door het langsrijden in een auto of door lui gesloten wimpers.

Jessica Skowroneck maakte voor haar solotentoonstelling “Land of Fools and Lovers” nieuwe schilderijen in uiteenlopende formaten. Haar werk balanceert op het raakvlak van figuratie en abstractie, soms herkenbaar als landschap en soms slechts een suggestie daarvan. Dan heeft verf, kleur en licht de hoofdrol. Ze creëert een decor voor onzichtbare personages in verhalen over verlangen, lichamelijkheid en sensualiteit. Tegelijkertijd wordt de natuur zelf – het decor – het belangrijkste personage. Het landschap is het lichaam; de natuur en alles wat daarin leeft is de geliefde.

 

footer anchor