Landhuis Amelisweerd / Gardening

Landhuis Amelisweerd / Gardening

Van 1 juni tot en met 31 juli 2022 presenteert Creative Coding Utrecht de expositie GARDENING Amelisweerd over mens, natuur en tech in en rondom Landhuis Oud Amelisweerd. 

Samen met burgers, digitale makers en activisten uitgerust met technologie gaan ze ‘tuinieren’ en het spel spelen met de elementen. Op speelse en nieuwsgierige wijze wordt er in gesprek gegaan met de natuur en wordt de verbinding tussen mens en natuur onderzocht via technologie en spiritualiteit. Wat betekent natuur wanneer we het bekijken door de bril van technologie? Wat als we meer ruimte geven aan niet-menselijke perspectieven, zoals die van een rivier, roodborstje of romatomaat? Via kunst en design maakt expositieprogramma GARDENING onze veranderende relatie met de natuur voelbaar en je bewust van jouw en andermans rol in ons ecosysteem. Een hele zomer lang op en rond Landhuis Oud Amelisweerd.

Dit landhuis staat op Landgoed Amelisweerd, de perfecte locatie om thema’s rondom GARDENING te verkennen. Amelisweerd is namelijk nooit hetzelfde en toch in balans: de natuur groeit, bloeit en sterft weer af. Protestacties tegen verbreding van de A27 laten zien hoe verbonden we ons voelen met haar bossen. We willen de natuur beschermen voor de menselijke hand, en tegelijkertijd is de menselijke invloed niet meer uit onze relatie met de natuur weg te denken. Met een tentoonstelling en randprogrammering vol activiteiten, belicht GARDENING het evenwicht tussen natuur, mens en tech.

GARDENING presenteert kunstwerken van Carolien Teunisse; Chiel Lubbers; Christy Westhovens; Cream on Chrome; Driessens & Verstappen; Elaine Vis; Entangled Others Studio; Femke Bosma; FoAM, Kaffe Matthews & Mathijs Hasebos; fuse*; Jacqueline Wu; Jamie Nee; Jamie Nee, Jesse Averdijk, Pleun Gremmen, Robin Boonacker, Rots, Sjef van Gaalen & Theun Karelse; Katpatat; Lisa-Marleen Mantel & Laura Wagner; Neema Githere; Ryoichi Kurokawa; Špela Petrič; Thijs Biersteker; Zeno van den Broek & Robin Koek.

  • Prijs: op donatiebasis
Re-Generate by Carolien Teunisse
Artifical Botany by fuse*
 
Raumklang by Zeno van den Broek & Robin Koek.
footer anchor