Liefde voor de materie

Liefde voor de materie

Gertjan Scholte Albers is een van de meest populaire landschapsschilders in de galerie. Met zijn kleurrijke expressieve schilderijen met als thema de natuur in zijn directe omgeving in Groningen, heeft hij een flinke fanbase gecreëerd. Hij werkt met een enorme hoeveelheid verf in zeer pasteuze toets. Kleur is een belangrijk beeldend middel waarmee hij diepe emoties tot uitdrukking kan brengen. In vele lagen bouwt hij zijn landschappen op. Als je de verfhuid van dichtbij bekijkt, is dat al een landschap op zichzelf!

Martin Koole is een impressionist, meteen unieke eigen techniek en stijl, in zachte kleuren weet hij trefzeker mens en dier te portretteren. De bijna diffuse sfeer brengt een mooie balans met de krachtige penseelvoering. Koole is een echte tekenaar. Elk schilderij begint met een tekening, geïnspireerd door de sfeer van oude, korrelige foto’s. De portretten zijn nooit statisch, maar suggereren beweging. Met kwast en roller zet hij zijn schilderijen op, waarbij hij het niet schuwt om de verf, verf te laten zijn.

Peter Vanbekbergen maakt hondachtige wezens van keramiek. Deze grote en kleine honden, lijken met hun half gesloten ogen altijd te genieten van de zon. Opvallend is zijn fascinatie voor het onvolmaakte en het afwijkende. De kunstenaar heeft een voorliefde voor primitieve kunst: door het weglaten van het overbodige, ogen zijn honden puur. Dit wordt versterkt door het gebruik van ruwe klei die de honden een prachtige huid geven. Ze zien er misschien gevaarlijk en robuust uit maar zijn tegelijkertijd kwetsbaar en ontroeren ons.

Eric Boyer zocht meer dan 20 jaar naar een materiaal waarmee hij zich artistiek het beste kon uitdrukken. Na vele studies ontdekte hij de vaardigheden die nodig zijn om te werken met een materiaal als mesh (zeefgaas). Aan de ene kant soepel als klei maar ook veeleisend en hard als staal. De gaasfiguren van Boyer drukken de schoonheid van het menselijk lichaam uit.

Naast deze klassieke beelden, presenteren we voor het eerst Boyers grote geometrische hangende werken, die niet alleen aantrekkelijke van vorm in mesh zijn, maar ook interessante projecties op de muur geven. Ze lijken in slowmotion te bewegen en creëren hierbij in de projectie telkens een nieuw kunstwerk.

 

 

 

footer anchor