Manifestatie Uitfeest Art Utrecht

Manifestatie Uitfeest Art Utrecht

ART UTRECHT presenteert hedendaagse beeldende kunst op het Janskerkhof! Met verschillende installaties als eyecatcher, beelden op het plein en performances van kunstenaars laat Art Utrecht zien wat er leeft. Tien partners van Art Utrecht richten een bouwkeet in als tentoonstellings- en informatieruimte. Bezoek o.a. de galeries en art spaces EXbunker, KUUB ruimte voor kunst en cultuur, FOTODOK, GrachtenGalerie, Dapiran Art Project Space, galerie SANAA, Kunstliefde ruimte voor beeldende kunst, Fotogalerie Utrecht en Stichting Art Utrecht op het Janskerkhof.

Het Janskerkhof is ook het startpunt voor een route langs diverse locaties van Art Utrecht.

Sijmen Houben (graduate HKU 2017) laat zijn installatie ‘loft bed’ zien – gemaakt uit hout, as, honing, olie en staal. Over verloren gegane liefde, verlangen, natuur, hulpbronnen en eenzaamheid.

Job Vissers Vorstenbosch (graduate HKU 2011) toont een grote lichtinstallatie, gemonteerd op een auto. Hij schildert met lak en alkydhars op plexiglazen platen die hij bevestigd voor lichtbakken. De lak bewerkt hij vervolgens met schuurmachines, slijptollen, beitels en verfspuiten tot schreeuwende lichtreclames.

Anita Horvath (graduate HKU 2017) zoekt verbinding tussen vreemden. In de installatie ‘Dimensions of dialogue’ introduceert ze hulpmiddelen met magnetische en plantachtige voelsprieten die te maken hebben met grijpen, pakken, vangen en gaat ze op zoek naar de ander.

Anita Horvath
Jop Vissers Vorstenbosch
Jop Vissers Vorstenbosch
Sijmen Houben
Sijmen Houben
footer anchor