Meta Perspective – Claudia Martínez Garay, Jeffrey Dunsbergen, Cindy Moorman en Adriaan Luteijn

Meta Perspective – Claudia Martínez Garay, Jeffrey Dunsbergen, Cindy Moorman en Adriaan Luteijn

In de groepstentoonstelling Meta Perspective komen vier unieke meta-visies op de wereld samen. Claudia Martínez Garay, Jeffrey Dunsbergen, Cindy Moorman en Adriaan Luteijn reflecteren op zowel politieke en sociaal maatschappelijke thema’s, als meer filosofische vraagstukken vanuit een zogenaamd ‘birds eye view’. Zij engageren zich met de wereld om zich heen en nemen vervolgens afstand om te kunnen reflecteren op het thema. Hiermee zoeken zij naar mogelijkheden de gedeconstrueerde wereld na het postmodernisme opnieuw van betekenis te voorzien. Waar Cindy Moorman zich richt op sociale structuren, is Adriaan Luteijn gefascineerd door het butterfly effect, focust Claudia Martínez Garay zich op politiek ideologische beeldtaal en onderzoekt Jeffrey Dunsbergen de manier waarop hij de immateriële wereld zichtbaar kan maken. Allen weten zij hun meta-perspectief terug te brengen tot enkel de essentie. De werken neigen dan ook naar abstractie, met een sterke nadruk op lijnen en een geometrische vormentaal.

Opening: zondag 15 januari 2017, 15:00 – 18:00 met curator-at-large van het Stedelijk Museum Amsterdam en onafhankelijk onderzoeker/publicist Jelle Bouwhuis.

De opening van de tentoonstelling valt samen met Culturele Zondag in Utrecht en de aftrap van het ‘Mondriaan to Dutch Design’ jaar.

footer anchor