Movement Exposed Gallery Space / Before it stirs the surface – Natalia Ossef

Movement Exposed Gallery Space / Before it stirs the surface – Natalia Ossef

Met de focus op het lichaam als taalinstrument, put Natalia Ossef gebaren en elementen uit bewegingen en handelingen van haar voorouders om in de hernieuwde uitvoering ervan een persoonlijk narratief te vinden. Haar meest recente werken zijn aan het begin van 2020 tijdens een residency bij Joya: Air in Velez Blanco in Spanje ontstaan. De natuurlijke omgeving bood haar de ruimte om te reflecteren op de geschiedenis. Omringd door Aleppo pijnbomen gaf deze plek haar het gevoel naar haar geboortegrond in Syrië te zijn teruggekeerd.

Een oude, overgedragen handeling vormt in de performance video Before it stirs the surface het vertrekpunt en wordt vertaald in het openbreken van de grond, een beweging die zich telkens herhaalt, nu en in latere generaties. Ossef roept de vrouwelijke energie terug de aarde in. Bij Movement Exposed Gallery Space zijn ook foto’s, een installatie en schilderijen te zien.

Met Before it Stirs the Surface toont Natalia Ossef verschillende werken die de overgang naar een nieuw creatieproces markeren met objecten, fotografie, een performance video en een installatie. Vanaf 7 mei loopt daarnaast de solotentoonstelling Reflecting Reflections van de kunstenaar in het Centraal Museum.

Voorlopig vinden de private viewings op afspraak plaats. Via de website is een tijdslot te boeken. Let op: We hebben een nieuw webadres: www.me-galleryspace.nl.

footer anchor