Movement Exposed Gallery Space / Walkers (an archeology of paths) / Isabelle Vigier  

Movement Exposed Gallery Space / Walkers (an archeology of paths) / Isabelle Vigier  

19 november t/m 23 december

Walkers (an archeology of paths) 
In Walkers (an archeology of paths) reflecteert fotograaf en videokunstenaar Isabelle Vigier op het landschap en de mate van vrijheid die hierin besloten ligt. Tijdens haar wandelingen door de Kaukasus ging Vigier op zoek naar de rafelranden van ingebedde machtsstructuren. Hoe mensen zich verplaatsen in dit gebied van zelfvoorziening en overleven wordt zichtbaar door de paden die ontstaan in de plooien van het landschap. Paden vormen de kwetsbare uitkomst van een voortdurende wisselwerking tussen mens en natuur.

Over de kunstenaar
Isabelle Vigier is geïnspireerd door de positie die de menselijke figuur in het landschap inneemt en legt de complexiteit van deze onderlinge relatie bloot. Ze maakt beelden op het snijvlak van documentaire fotografie en fictie en snijdt zowel sociaal-politieke als esthetische vragen aan. In haar artistieke onderzoek werkt Vigier voornamelijk met fotografie en video, andere disciplines zoals beweging, geluid en technologie geven invulling aan haar artistieke visie.

Naast het maken van videoinstallaties, films en foto’s, werkt ze regelmatig samen met choreografen en componisten aan muziek- of dansperformances. Een lange en vruchtbare artistieke relatie met Magpie Music Dance company begon in de late jaren 90 en leidde tot samenwerkingen met de voorhoede van de eigentijdse dans en muziek in Nederland. Recente voorbeelden zijn een serie projecten met componiste/performer Anne La Berge en de expositie Safe Piece (installation), met Valentina Campora, bij MEGS getoond in 2020. Vigier is medeoprichter en co-artistiek leider van het muzieklabel Unsounds.

footer anchor