Nadia Naveau and Remy Jungerman, I presume

Nadia Naveau and Remy Jungerman, I presume

De maand september is het kunstinitiatief DAK te gast bij Galerie Sanaa. DAK presenteert hier de 12 editie uit de serie duo-presentaties: ‘Nadia Naveau and Remy Jungerman, I presume.’  De expositie wordt op 3 september geopend door Bart Rutten, de nieuwe directeur van het Centraal Museum.

Nadia Naveau (1975, Brugge, België) combineert moeiteloos abstractie met figuratie, grillige vormen met geometrische, klei met beton, plastic met keramiek. Ze voelt zich thuis in de beeldtaal van de oudheid als in die van de hedendaagse popcultuur. Maar waar ze haar inspiratie ook vandaan haalt, alles begint bij de klei. Om vervolgens de beelden samen te voegen tot één eigenzinnige wereld.

Remy Jungerman (1959, Moengo, Suriname) tilt zijn eigen herinneringen over het persoonlijke heen naar een gebied waar ze voor iedereen herkenbaar, of dan toch toegankelijk zijn. Kalm en beheerst zoekt hij messcherp het minimale om het maximale te kunnen zeggen: alles is verbonden met elkaar; tijd verbindt mensen aan elkaar, ook al zit daar een hele atlantische oceaan tussen.

De expositie wordt op 3 september, om 15:00 geopend door Bart Rutten, de nieuwe directeur van het Centraal Museum.

Nadia Naveau, ‘A random sample 2’, 2014. Installatie (detail)
Remy Jungerman, ‘Atlantic connection’, 2014, beschilderd hout, fles, papier. 125x35x13cm
footer anchor