Nieuwe Liefde 19

Nieuwe Liefde 19

In Nieuwe Liefde 19 tonen vijftien nieuw toegelaten kunstenaars recent werk; Anke van den Borne, Astrid Rubie, Ben Roelofs, Cissy van der Wel, Hadas Lieber, Ineke Kanters, Janneke Berendsen, Karin Kortenhorst, Melanie Ouwehand, Neeltje Neeft, Paul Legeland, P-luck, Prisca Bertens-Oliemans, Sandra Catsburg en Willem Wilms.

Ieder jaar ontvangt Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden. Professioneel werkende kunstenaars, zowel gevestigd als jong talent, kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap. Voor kunstenaars is er een ballotage. Kunstliefde is blij met de groeiende belangstelling onder kunstenaars om lid te worden.

Opgericht in 1807 is Kunstliefde een van de oudste kunstenaarsgenootschappen van Nederland en biedt nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers in de stad voor zowel leden- als niet leden. In het verleden waren beroemde kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Dick Bruna lid van Kunstliefde. Momenteel kent Kunstliefde ruim 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunst liefhebbende leden. Er is een wisselend tentoonstellingsprogramma van ca 10 tentoonstellingen per jaar en podium-avonden die gratis te bezoeken zijn. Daarnaast organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

footer anchor