Kunstliefde / OCTA II, Or Call This Art

Kunstliefde / OCTA II, Or Call This Art

Vernuftig technisch spektakel in Kunstliefde

Bart Schalekamp, Felipe van Laar, Bas Ruis, Emilio Timp, Leslie Nagel, Evelien Gransjean, Kevin Bauer en Bas de Boer

In verband met de voor Kunstliefde nog geldende lockdownregels, is deze tentoonstelling verschoven naar het najaar, en zal er nu een preview te zien zijn. Actuele info voor evt. openingstijden op de site van Kunstliefde.

Het nieuwe kunstenaarscollectief OCTA, Or Call This Art krijgt in maart de vrije hand in Kunstliefde en gebruikt de ruimte als atelier- en presentatieruimte. Na een intensief traject en een werkperiode van ruim drie weken zullen de deuren op 19 maart openen. Verwacht een combinatie van grote architectonische installaties, vernuftig technisch spektakel en absurdistische gecreëerde werelden.

(Deze tentoonstelling is onderdeel van de Kunstliefdeprijs die in 2019 werd uitgereikt aan o.a. Bart Schalekamp en Emilio Timp. Vanwege corona werd dit uitgesteld.)

OCTA Or Call This Art

Op informele wijze vormde zich in het najaar van 2020 het collectief OCTA, Or Call This Art. Het collectief, bestaande uit vier Haagse en vier Utrechtse kunstenaars, stelt zich bloot aan elkaar tijdens een gezamenlijke werkperiode in Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst dat als tijdelijk atelier en presentatie ruimte gebruikt word. Met meegebrachte materialen en eerste schetsen worden de werken reflecterend, onderzoekend en aftastend ter plekke gemaakt. Reactie op elkaar en op de ruimte is onvermijdelijk waarin ideeën en werkstijl door elkaar zullen vloeien.

In november, tussen twee besmettingsgolven in, manifesteerde het nieuwe collectief OCTA zich voor het eerst in de grote projectruimte van Maakhaven in Den Haag. Een rauwe industriële presentatie plek die voorheen als imposante voorraadhal van Shell diende. De kunstenaars gebruikten deze hal als tijdelijk atelier, waarin hun passie voor het maken van grote installaties als vanzelf de ruimte vulde.

Na een succesvolle eerste editie is het nu tijd voor OCTA om zich in Utrecht te presenteren. Ditmaal vormt de strakke ruimte van Kunstliefde het podium en zal de kunstenaarsgroep de ruimte weer geheel naar eigen hand zetten.

De tentoonstelling is, onder voorbehoud van lockdown coronaproof te bezoeken. En/of wordt online getoond. Kijk op de website www.kunstliefde.nl voor actuele informatie.

footer anchor