Playground Frank Halmans en Anneke Wilbrink

Playground Frank Halmans en Anneke Wilbrink

In Galerie SANAA is van 10 december t/m 8 januari de expositie Playground te zien. Met Frank Halmans en Anneke Wilbrink.

Anneke Wilbrink speelt met verft terwijl het doek op de grond ligt en maakt zo imaginaire landschappen, die de stad, huizen, flats, de natuur en sterrenluchten verbeelden. Frank Halmans speelt met alledaagse voorwerpen en geeft ze een nieuwe dimensie. Vaak speelt hij met huizen, en gaat het over bewonen.

Anneke Wilbrink (1973) laat nieuw werk zien in galerie SANAA. De schilderijen van Anneke Wilbrink zijn een uitzonderlijk visueel spektakel. Met haar schilderijen op groot formaat imponeert zij de kijker met haar wervelende composities en lijnenspel. Zij  combineert  architectuur en  natuur en geeft daarbij de kijker veel ruimte voor eigen interpretatie. Het zijn ruimtelijke ervaringen die hun oorsprong vinden in de panorama’s van grootstedelijke gebieden, landschappen, monumentale wolkenluchten en sterrenhemels.  Uiteindelijk gaat het haar om het oproepen van een kijkervaring, het communiceren van ruimtelijkheid.

Frank Halmans (1963) maakt van alledaagse voorwerpen iets bijzonders. Hij speelt met architectuur en alledaagse beelden. Zo creëert hij nieuwe woningen uit boeken, en maakt rooms for reading. Andere voorwerpen zijn juist onbewoonbaar. Zoals zijn condo cages voor vogels, of een verbrand poppenhuis. Hij werkt vanuit persoonlijke herinneringen, zijn werk roept bij de kijker herinneringen op is herkenbaar én vervreemdend.211-20x1-80m16 overzicht3 291-00x1-00m2016 overzicht

footer anchor