Printmaking against all odds / The power of silence (De kracht van stilte)

Printmaking against all odds / The power of silence (De kracht van stilte)

Voor de Russische Grafiek Triënnale in Novosibirsk in het najaar van 2018 werd Caroline Koenders, beeldend kunstenaar en grafica pur sang, uitgenodigd om de Nederlandse inzending samen te stellen. Een prachtig en zorgvuldige selectie van bijzondere eigentijdse grafiek die allen ‘de kracht van stilte’ bezitten. De belangrijkste overeenkomst in deze selectie is niet zozeer het vakmanschap die als vanzelfsprekend vereist is voor grafiek, als wel de beeldtaal; sober, verstild, krachtig en met ruimte voor interpretatie. Nu te zien in Kunstliefde.

De grafische technieken behoren tot een van de oudste vormen van uitdrukking van de mens. Een hand gedrenkt in rode klei, afgedrukt op een rotswand is feitelijk de eerste menselijke (af)druk.

Hoewel de drukkunst mogelijk geen grote rol speelt in de hedendaagse kunstmarkt, is er een levendig netwerk van printmakers, printmaking studio’s en artist-in-residencies over de hele wereld. De grafiek heeft zich sterk ontwikkeld; van zeer traditionele methoden tot en met de intrede van de huidige technische mogelijkheden.

Met werk van; Cees Andriessen, Herma Deenen, Jacomijn den Engelsen, Peter Kalkowsky, Caroline Koenders, Jurjen Ravenhorst, Leonie van Santvoort, Lia Stouten, Marijke Verhoef, Angelique van Wesemael en Erica van Seeters.

Opening zondag 3 februari 16.00 uur door Willem van Lieshout, kunsthistoricus

 

footer anchor