Propositions #1: What We Mean

Propositions #1: What We Mean

Propositions #1: What We Mean is de performatieve conferentie waarmee BAK’s langlopende onderzoekstraject Propositions for Non-Fascist Living van start gaat. Dit onderzoekstraject komt voort uit de dramatische terugkeer en normalisering van historische en hedendaagse vormen van fascisme. Met impromptu kunstwerken, lezingen, leesgroepen, discussies, screenings, performances en een verkenning van de ‘assembly’ – van manieren van samenzijn – als een kunstvorm, geeft het ruimte aan politiek-esthetische experimenten. Deze dragen kunst uit als een praktijk van verbeelden, denken en handelen die in kan grijpen in de huidige tijd.
Deze samenkomst vindt op geïmproviseerde wijze plaats te midden van de renovatie op BAK’s nieuwe locatie en brengt een divers publiek samen met de BAK 2017–2018 Fellows en andere kunstenaars, academici en activisten om in te gaan op de dringende kwesties van onze tijd.
Op  07-10-2017, 12–24 uur is de ‘performatieve conferentie’. Artistieke interventies en het filmprogramma van Propositions #1: What We Mean zijn ook te bezichtigen op zondag 08-10-2017, 11–18 uur.

Beeld: Hiwa K, Pre-Image (Blind as the Mother Tongue), 2017, digitale video, kleur, geluid. Videostill, courtesy de kunstenaar en KOW.

footer anchor