Propositions #6: The Temporary Institute for the Contemporary

Propositions #6: The Temporary Institute for the Contemporary

Als afsluiting van een levendig en inspirerend 2017/2018 pilotjaar van het BAK Fellowshipprogramma organiseert BAK Propositions #6: The Temporary Institute for the Contemporary. Door middel van gesprekken, lezingen en performances delen de BAK Fellows inzichten uit hun onderzoekstraject, evenals hun gemeenschappelijke “collectief woordenboekproject”. Deze zesde bijeenkomst in de reeks Propositions for Non-Fascist Living (2017–2020) neemt de vorm aan van een denkbeeldig “instituut van het hedendaagse”. Dit terugkerende tijdelijke openbare “instituut” door, voor, met en voorbij de leergemeenschap bij BAK, komt terug aan het eind van ieder Fellowshipjaar.

Propositions #6 start om 16.00 uur in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, met een architectuurwandeling door Wendelien van Oldenborgh (ontmoetingsplaats wordt later bekend gemaakt, registreer je via dit formulier). Het programma bij BAK begint om 17.10 uur en omvat installaties, performances, lezingen en gesprekken door en met alle BAK Fellows en eindigt met een feestje!

Bijdragen komen van BAK 2017/2018 Fellows Isshaq Al-Barbary (schrijver en onderzoeker, Bethlehem) en Diego Segatto (kunstenaar en educator, Bologna) van Campus in Camps; Sepake Angiama (educator en curator, Kassel); Matthijs de Bruijne (kunstenaar en vakbondorganisator, Amsterdam); Luigi Coppola (kunstenaar, Brussel en Lecce); Quinsy Gario (dichter, theatermaker en kunstenaar); Ola Hassanain (kunstenaar, Utrecht en Khartoum); Otobong Nkanga (kunstenaar, Antwerpen); Wendelien van Oldenborgh (kunstenaar, Rotterdam); en Pelin Tan (socioloog en kunsthistoricus, Mardin).

Propositions #6 vindt plaats binnen het kader van de tentoonstelling Eerste persoon meervoud: empathie, intimiteit, ironie en woede bij BAK (12 mei–22 juli 2018).

Kaarten voor Propositions #6 zijn te koop via Eventbrite (€10/€5 exclusief administratiekosten). BAK biedt gratis solidariteitskaarten aan voor hen die zich anders geen toegangskaart kunnen veroorloven. We moedigen je aan om, indien mogelijk, het solidariteitsfonds te sponsoren bij aankoop van je eigen ticket.

 

€10,00 entreekaart (exclusief administratiekosten)
€5,00 kortingskaart* (exclusief administratiekosten)

*Korting: studenten

footer anchor