Rachel Ross & Paul Jansen

Rachel Ross & Paul Jansen

Van 12 november tot en met 3 december presenteert De KunstSalon een duo-tentoonstelling met werk van de Britse kunstenares Rachel Ross en de Nederlandse kunstenaar Paul Jansen. Het bijna tastbare werk van deze kunstenaars, dat meer is dan een eenvoudige studie, intrigeert op eigen wijze en haalt herinneren naar boven.
Door alledaagse objecten nauwkeurig te bestuderen, openbaart Rachel Ross in haar werken een schoonheid die op het eerste oog niet vanzelfsprekend is. Haar werk is meer dan een eenvoudige studie dankzij de aandacht die zij schenkt aan de compositie. Door het onderwerp te combineren met andere voorwerpen geeft Rachel het een context mee. Hiermee hoopt ze de beschouwer te verleiden zijn ervaringen, herinneringen en emoties te verbinden aan de ogenschijnlijk zo gewone objecten.

De koe is al jaren het belangrijkste thema in de schilderijen van Paul Jansen. De vormen van het dier, vaak wonderlijk en soms absurd, fascineren en inspireren hem. De extreme kadering in zijn werk, beïnvloed door Pauls achtergrond als fotograaf, zorgen ervoor dat de compositie een zoektocht is naar de meest interessante restvormen. De vaak vlakke, haast abstracte restvormen staan in contrast met de zeer tastbare weergave van de koe. Zo creëert Paul een intrigerend spel van naturalistisch en abstract, van kleuren en vlakken.

Iedereen is van harte welkom tijdens de opening van de tentoonstelling op zondag 12 november om 15:00 uur.

Paul Jansen – Portret 54
Rachel Ross - Silver on Black
Rachel Ross – Silver on Black
footer anchor