Kunstliefde / Remnants of a Moment

Kunstliefde / Remnants of a Moment

Een nieuwe generatie fotografen toont de grenzen van fotografie in het visuele tijdperk

Daan Russcher, Nathalie van der Straten-Folkersma en Geertje Brandenburg

De tentoonstelling laat drie jonge kunstenaars zien aan het begin van hun carrière, als de nieuwe generatie binnen de fotografie. Gefascineerd door onopgemerkte momenten gebruiken de kunstenaars het medium om hun omgeving vast te leggen, te meten, te begrijpen en te verklaren. Ze onderzoeken hoe zowel digitale als fysieke interventies ertoe kunnen leiden dat ze zelf schepper worden van een eigen realiteit. 

De kunstenaars werken alledrie vanuit hun eigen praktijk en fascinaties: waar Daan Russcher zich richt op de verdwijnende rafelranden van stedelijk gebied, is Nathalie van der Straten-Folkersma gefascineerd door het stervensproces van planten en gaat Geertje Brandenburg een visueel gesprek aan met het (verloren) verleden. Mede door de veelzijdigheid aan concepten en werkwijzen van de drie kunstenaars biedt wordt in deze expo gezocht naar de grenzen van fotografie in het visuele tijdperk.

De drie makers die te zien zijn in de expositie zijn de winnaars van het Keep an Eye Photography Stipendium 2020, dat uitgereikt werd op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met een financiële bijdrage vanuit het stipendium hebben zij het afgelopen jaar hun onderzoeksprojecten kunnen ontwikkelen en de uitkomst hiervan is nu te zien bij Kunstliefde in Utrecht.

N.b. voor actuele openingstijden en maatregelen kijk op www.kunstliefde.nl

footer anchor