Roots & Routes – 10 years Galerie SANAA

Roots & Routes – 10 years Galerie SANAA

In deze Jubileumexpositie zijn hedendaagse kunst van Afrikaanse, Nederlandse en Midden-Oosten kunstenaars, samengebracht in 1 expositie. SANAA laat al 10 jaar deze combinatie zien, waarbij verschillende culturen en beeldtalen samenkomen, hybride, dynamisch en divers. Met (nieuw) werk van 19 kunstenaars.

Anneke Wilbrink (NL), Ato Malinda (Kenia/UK), Atta Kwami (Ghana/UK), Carina Ellemers (NL)
Fatima Barznge (Irak Koerdistan/NL), Halina Zalewska (Polen/NL), Isabel Ferrand (Portugal/NL), Jessica Skowroneck (NL), Joel Mpah Dooh (Kameroen), Joyce Overheul (NL), Jouni Toni (Finland), Maarten Dekker (NL), Mariaan van den Berg (RSA/NL), Michael Tsegaye (Ethiopie), Myriam Mihindou (Gabon/ Fr), Nan Groot Antink (NL), Option Dzikamai Nyahunzvi (Zimbabwe), Rabi Koria (Syrie/NL), Ton Kraayeveld (NL)

Met de expositie Roots & Routes opende galerie SANAA eind 2009 haar deuren, om een podium te bieden aan hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars.  SANAA werkt sindsdien met jonge en gevestigde kunstenaars vaak in duo-of groepsexposities om onderlinge kruisbestuiving te stimuleren en maakt discipline- overschrijdende exposities. In de afgelopen jaren is SANAA ook met kunstenaars gaan werken die hun wortels hebben in het Midden-Oosten en in hun werk oosterse en westerse beeldtaal integreren.

SANAA is op zoek naar gelaagde kunst – dynamisch, divers en hybride en belicht dit in exposities, debat en artist talks in de galerie in Utrecht en op locatie en brengt al 10 jaar verschillende culturen en beeldtalen samen.

 

Samengesteld door Lydia van Oosten, Trudi van Zadelhoff en Berthe Schoonman

 

   

footer anchor