Shameless

Shameless

Kracht en kwetsbaarheid zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie kwetsbaarheid durft te tonen is krachtig en wie krachtig is toont vaak zijn kwetsbaarheid en oprechtheid. In deze expositie worden werken gepresenteerd die beide kanten tonen in verschillende media. Ze tonen de lagen die zich onder de huid bevinden; dromen, angsten, grenzen en littekens. De kunstenaars geven zich soms letterlijk, maar vooral figuurlijk bloot.

Schaamte is cultureel bepaald en tegelijkertijd heel persoonlijk, maar in beide gevallen ontstaat schaamte pas wanneer je te maken krijgt met een kijker. Waar eindigt de schaamte van de maker en waar begint de schaamte van de kijker? En wat vertelt de irritatie die je ervaart bij het kijken naar sommige werken over jezelf?

Lichamelijkheid is terug te zien in deze expositie; het lichaam is letterlijk aanwezig of een abstracte vertaling daarvan of de sporen die het lichaam heeft achtergelaten zijn nog te zien. Alle kunstenaars roepen een of meerdere emoties bij de toeschouwer op doormiddel van de lichamelijkheid van het werk. Door eigen ervaringen en processen als basis te nemen voor het werk, krijgt de kijker de kans een kijkje te nemen in de gedachtenwereld van de kunstenaar en wordt daardoor uitgedaagd ook bij zichzelf naar binnen te kijken.

Deelnemende kunstenaars: Marin Hondebrink, Nienke Jorissen, Kim van Erven, Eline Peek, Hedwig Vervoort, Anke van den Borne en Rosalynn van Hummel.

Eline Peek – Facing Me

footer anchor