Shifting shades of light: stories from the North Pole

Shifting shades of light: stories from the North Pole

Midden in de zomer neemt EXbunker je mee naar de Noordpool. In de installatie ontmoet je de bewoners van dit wonderlijke stukje aarde en ontdek je persoonlijke verhalen in een transformerend landschap door klimaatverandering en veranderend licht.

Tim van der Meer (1987) en Laurie Hermans (1988) maakten deze installatie en hommage aan de bewoners van het meest Noordelijk bewoonde landschap naar aanleiding van hun expeditie naar Spitsbergen. De installatie transformeert gedurende de dag – van licht naar donker – waardoor fragmenten, beelden en belevingen uit het hoge Noorden worden belicht. Ontmoet de bewoners en ervaar hoe tastbaar klimaatverandering is.

De kaartdragers is een fris duo dat bestaat uit Tim van der Meer (1987) en Laurie Hermans (1988). Tim is beeldend kunstenaar en maakt werk over de mens, haar binnenwereld en de omgeving. Reizen en andere culturen (Finland, Mongolië en Japan) vormen een belangrijk onderdeel van haar werkproces. Laurie is cultureel antropologe met een hart voor kwalitatief onderzoek en reizen. Betekenisgeving door middel van verhalen vertellen is haar kracht. Eerder onderzocht ze de sociale beweging ‘los indignados’ in Spanje en volksreligie in Chili.

footer anchor