Tentoonstelling Frank Dekkers en Jan Pieter Foppen

Tentoonstelling Frank Dekkers en Jan Pieter Foppen

Expositieruimte De KunstSalon presenteert haar eerste duo-tentoonstelling van het jaar met het werk van schilders Frank Dekkers en Jan Pieter Foppen.

Hoewel verschillend in stijl en beeldtaal, verwondert en verrast het werk van beide kunstenaars door de kracht waarmee zij de essentie van hun onderwerpen weten te treffen en door de schoonheid van taferelen waar wij soms dagelijks voorbij lopen, zichtbaar te maken.

Frank Dekkers vangt de schoonheid van de natuur zoals wij hem allemaal kennen maar zelden lang genoeg bij stilstaan. In zijn werk brengt Frank het landschap terug tot de essentie, waardoor de tijd even stil lijkt te staan. Door het onderwerp voor zichzelf te laten spreken en de mens uit beeld te laten, is zijn werk monumentaal en tijdloos. Des te voelbaarder is de pracht en kracht van Moeder Natuur door Franks trefzekere, ritmische toets, of het nu een dreigende bui of de zinderende, zomerse hitte is.

In het werk van de hedendaagse impressionist Jan Pieter Foppen staat de schoonheid van het dagelijkse leven centraal. Hij vindt inspiratie overal om zich heen, in het park, in de stad of in het café en zijn onderwerpen lijken zo uit het leven gegrepen. Jan Pieter vindt een uitdaging in het vastleggen van de sfeer en vluchtigheid van het moment. Door zijn aandacht voor lichtval en atmosfeer zijn de schilderijen van Jan Pieter vaak een feest van herkenning.

footer anchor