Tentoonstelling Niek Hendrix – Projections

Tentoonstelling Niek Hendrix – Projections

In ons dagelijks leven worden we overladen met visuele prikkels. Beelden die onderdeel uitmaken van onze werkelijkheid zonder dat we stilstaan bij de waarheid die ze ons voorschotelen. Niek Hendrix maakt schilderijen die zijn gebaseerd op reeds bestaande afbeeldingen. Hij gaat daarmee op zoek naar hoe die beelden zijn gemaakt en hoe ze op de toeschouwer inwerken. Hoe accepteren wij de betekenis die beelden ons geven? En hoe projecteren wij onze normen en waarden daarop? Door een grote diversiteit aan beelden te combineren, botsen werkelijkheden met elkaar en ontstaan er verbindingen naar een voor iedere toeschouwer andere waarheid.

Niek Hendrix (1985) voltooide de Jan van Eyck Academie Maastricht in 2015 en was genomineerd voor de Prix de Rome in 2013 en Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in 2016. Eerder dit jaar had hij een presentatie bij Prospects and Concepts op Art Rotterdam en was zijn werk opgenomen in een groepstentoonstelling in Kunsthal KAdE te Amersfoort. Verwacht dit jaar: een solopresentatie op Volta in Basel, een solo in de Ketelfactory in Schiedam en een solo bij Rosalux, een art space in Berlijn.

Let op: vrijdag 19 en zaterdag 20 mei is de galerie gesloten vanwege deelname aan Amsterdam Art Fair. Vanaf 26 mei t/m 24 juni is de tentoonstelling weer elke week te bezoeken.

            

footer anchor