Tentoonstelling Skinside out – Hanna Hermans

Tentoonstelling Skinside out – Hanna Hermans

Met haar speciaal voor EXbunker gecreëerde installatie Skinside out brengt Hanna Hermans haar idee van geborgenheid tot uitdrukking. Volgens Hermans heeft geborgenheid te maken met terugtrekken, je op een aangename manier distantiëren van de wereld of de situatie waarin je je bevindt. Aanwezigheid en tegelijkertijd afwezigheid zijn thema’s die volgens Hermans, onbewust, vaak terugkomen in al haar werk. Het spanningsveld van er zijn, maar toch ook niet intrigeert haar.

Het uitgaanspunt van Skinside out is een droom die Hermans ooit had: “Een heel visuele droom waarbij ik in bad lag met een stel enorme Vlaamse reuzen op me. Hun natte, zachte vacht op mijn vel vond ik een heel fijn gevoel. Ik werd tevreden wakker. Veel later toen ik eens mijn schapenvachten ging wassen in bad, kwam dat gevoel terug – aan mijn handen. Het liefst was ik er zelf bij in gaan liggen. En dan met mijn oren onder water. Dat dempt alles om je heen. Het voelt veilig, terwijl je juist helemaal naakt bent.”

Volgens Hermans spelen bij de uitvoering van haar werken esthetiek, ambacht, aandacht en materiaal een belangrijke rol. “Als illustrator werk ik altijd met een aanleiding, daarna nemen mijn handen het over. Als ik verrast word door wat zij hebben gemaakt, ben ik tevreden.”

footer anchor