The last Goodgirl – Daantje Bons

The last Goodgirl – Daantje Bons

The Last Goodgirl. Ze is on display binnen mijn muren want het is een zeldzaam exemplaar, het laatst overgebleven brave meisje. Een jonge vrouw die haar seksualiteit nog niet te grabbel heeft gegooid. Ze heeft zelfrespect, is gehoorzaam en alles behalve uitdagend. Ze vraagt er niet om. Ze hoeft niet te worden gecensureerd want haar bedoelingen zijn nooit vulgair. Veilig beschermd binnen mijn muren van de buitenwereld die haar puurheid zou kunnen verstoren. Zo zien we haar het liefst.

De speelse en lieflijke esthetiek van Daantje Bons trekt de aandacht, maar de bijbehorende tegenstellingen maken dat deze beelden blijven hangen. Aan de conceptuele waarde van haar werk valt niet te twijfelen na haar uitgebreide scholing. Eerst aan het SISA kunst academie in Antwerpen en later aan de prestigieuze AKV-St Joost kunst academie in Breda. Haar werk is hedendaags feministisch, in de zin dat zij vrouwelijkheid op haar eigen voorwaarde vormgeeft, met humor en een dosis provocatie.

Het werk van Daantje Bons werd eerder gepubliceerd in De Volkskrant en NRC Handelsblad. Internationaal is haar werk gepubliceerd in verschillende magazines en online uittingen zoals “The Huffington Post”, “IGNANT”, “I-D Magazine”, VOGUE Italia, Kurier, FRAME Magazine en “Refinery29”.

footer anchor