Trainings for the Not-Yet

Trainings for the Not-Yet

Met kunstenaar Jeanne van Heeswijk, (inter)nationale kunstenaars, Utrechtse initiatieven en communities

Van zaterdag 14 september 2019 t/m zondag 12 januari 2020 presenteert BAK, basis voor actuele kunst in samenwerking met kunstenaar Jeanne van Heeswijk het grootschalige programma Trainings for the Not-Yet. Het project is te ervaren als een tentoonstelling, een dagelijks activiteitenprogramma (de ‘trainingen’) en wekelijkse lezingen, performances en gesprekken. Trainings for the Not-Yetwordt in het weekend van het Utrechtse Uitfeest (14-15 september) geopend met Het trappenhuis van de stad, een serie gesprekken waarin zo’n honderd Utrechters met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van de stad.

Voor Trainings for the Not-Yet betrekken we kunstenaars en publiek bij de vraag: hoe kunnen we de toekomst(de ‘Not-Yet’) samen vormgeven? Een grote diversiteit aan groepen en individuen komt tijdens het project samen met kunstenaars om na te denken over, en te werken met, gedeelde thema’s als ‘de toekomst van zorg’, ‘huisvesting’ of ‘voedsel’. Gaandeweg wordt het programma gezamenlijk verder ontwikkeld. Het tentoonstellingsgedeelte van Trainings for the Not-Yet omvat werk van kunstenaar Jeanne van Heeswijk, een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars werkzaam op het snijvlak van kunst en maatschappij,evenals meerdere (inter)nationaal gerenommeerde kunstenaars.

(feestelijke) opening van de expositie: zaterdag 14 september, 17:00 is de officiële opening. Er is verder een apart ‘openingsweekend’ met het speciale project Het trappenhuis van de stad, op zaterdag 14 september van 18:00 – 00:00 en zondag 15 september van 12:00 – 18:00.

NB: De tentoonstelling is het hele openingsweekend gratis te bezoeken!

footer anchor