Turning Torrents – Deel 1

Turning Torrents – Deel 1

Studenten van HKU Fine Art en HKU Photography reageren op het thema van het Impakt Festival van dit jaar: Zero Footprint.
Een tentoonstelling in 2 delen.

Het metabolisme van onze planeet wordt aangetast door de uitbundige uitstoot van kooldioxide en warmte. Tegelijkertijd wordt ons sociale, politieke en culturele landschap ingrijpend beïnvloed door een pandemie. Veranderingen komen in rimpelingen of golven, en soms in een stortvloed.
Het werk in de tentoonstelling Turning Torrents legt verbanden vanuit het ecologische, klimatologische en biologische domein naar cultuur, politiek en economie, en weer terug. We geloven in de noodzaak om de directe en indirecte interacties die ecosystemen op dramatische wijze vormgeven beter te begrijpen. Maar is de ambitie van ‘zero footprint’ wel de oplossing? Willen we echt geen sporen van ons bestaan achterlaten? En is dit wel mogelijk?


Startend met een seminar en workshops in juni, werkten tien studenten van HKU Fine Art (BA en MA) en HKU Photography samen met curatoren en kunstenaars van IMPAKT en HKU Games and Interaction. Samen reageren ze op het programma van het IMPAKT Festival van dit jaar: Zero Footprint – Living and Connecting on a Damaged Earth.


Turning Torrents is een tentoonstelling in twee delen:
28.10 – 07.11  wo – za 13.00 – 18.00 uurAnon Chaisansook, Elliot McDonald, Lapis Lazuli & Vince van Rossum, Lobke Roenhorst & Siem de Boer, Lola Beekhuijzen & Jente-Floor Olthof


11.11 – 21.11  wo – za 13.00 – 18.00 uurAlёna Vinokurova, Arno Westerberg, Benjamin Pompe, Lapis Lazuli & Vince van Rossum, Lola Beekhuijzen & Jente-Floor Olthof
Curatoren:Anika Schwarzlose & Christina Della GiustinaAG volgt de RIVM-richtlijnen voor Covid-19. Reserveren is niet nodig, maar we hanteren een maximum van 5 bezoekers tegelijkertijd. Draag een mondmasker en houd te alle tijden 1,5 meter afstand. Heeft U de bekende gezondheidsklachten, blijf dan thuis a.u.b.

footer anchor