Vlampijpateliers / Open Vlampijpateliers 2022

Vlampijpateliers / Open Vlampijpateliers 2022

De Utrechtse Vlampijpateliers openen weer de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Kom kunst ontdekken in het markante Werkspoorpand en laat je in ieder atelier verrassen door een andere wereld. Er zijn dit jaar meer dan veertig ateliers te bezoeken onder éé dak. Je vindt er schilderijen, grafiek, fotografie, keramiek, illustraties, textiel, beelden, collages, meubels en nog veel meer. Weer of geen weer, gegarandeerd een mooi kunstweekend!

De Vlampijpateliers zijn gevestigd in een voormalig pand van Werkspoor in de culturele hotspot ‘Het Werkspoorkwartier’. Hier zetelde vroeger de directie en werden constructietekeningen gemaakt voor o.a. het rollend materieel. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt in het bijzondere ateliergebouw. Werk van verschillende kunstenaars was te zien in exposities in onze stad en in tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Ook namen veel nieuwe kunstenaars er hun intrek, jong talent, maar ook gevestigde namen. Daarmee vormen de Vlampijpateliers een belangrijke en noodzakelijke broedplaats met betaalbare ruimte voor professionele beeldende kunstenaars in Utrecht.

Het belooft een bijzondere editie te worden van de Open Vlampijpateliers. Er is veel nieuw werk te ontdekken. Bovendien biedt het een unieke kans om in gesprek te gaan met de kunstenaars en wellicht een mooi werk te kopen in het atelier. 

Grafiekroute en Kinderkunst-speurtocht

Dit jaar is er ook een speciale grafiekroute door het pand te volgen als onderdeel van de landelijke grafiekmanifestatie GRAFIEK22. Een aantal kunstenaars toont o.a. zeefdrukken, etsen, houtdrukken en monotypes. Kinderen kunnen weer op ontdekkingstocht door het gebouw met de jaarlijkse Kinder-Kunst Speurtocht. Een educatieve speurtocht waarin je vooral heel goed leert kijken!

Op zoek naar een kunstwerk voor in huis, op kantoor of om te geven? Ontdek het bij de kunstenaars zelf. Ga op ontdekkingstocht door het markante gebouw en laat je in ieder atelier verrassen door een andere wereld. 

Deelnemende kunstenaars:

Alissa Landzaat, Anetta van den Heuvel, Bart Rijs, Bethany Bartran, Choi Wong, De Kastjesdokter (Wies Hesselink), Elisabeth Kaldeway, Erwin Ruiter, Herko van Eerden, Ineke Damen, Inge van Heerde, Inge Zeelen, Jaap Rietema, Jaap Tichler, Jacco de Jager, Jan Sakko, Jolanda Drukker Murray, Joyce Overheul, Karen Vennik, Linda van Staa, Lizette Bazuin, Lou Vos, L-Tuziasm, Manja Hoedeman, Marin Hondebrink, Maureen Jonker, Mary Janssen, Melanie Ouwehand, Minke Havelaar, Nena Sesic-Fiser, Niels Lelieveld, Noah Arends, Petra Berghorst, Raymond Dekker, Renata Berk, Rhonda Spates, Roelie Linde, Sarah Gunti, Severin van Beek, Sophia Anastasia, Tanja Minks, Yiannis Mouravas.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer / 5 min. van station Zuilen / Gratis parkeren

Yannis Mouravas
Petra Berghorst
Raymond Dekker
footer anchor