Weemoed

Weemoed

De Utrechtse documentairemaakster Suzanne van Leendert heeft dit voorjaar onder de titel Zielen van Utrecht een documentaire gemaakt over de vier gemeentelijke begraafplaatsen in Utrecht, waaronder Soestbergen aan de Gansstraat. Fragmenten daarvan zullen gedurende de expositie Weemoed in KuuB getoond worden.

De documentaire gaf aanleiding om een expositie samen te stellen rond het thema weemoed. Centraal daarbij staat een korte film In het wit van de stilte die René Bakker in 2005 heeft gemaakt als eerbetoon aan het werk van de schilder Ton Frenken (1930-2004). Van Frenken zijn in de expositie grote schilderijen openomen, naast werken van Johan Claassen (objecten en beelden), Peter Engelen (beelden), Luuk Huiskes (foto’s), Maria van Kesteren (objecten), Jan Koen Lomans (wandtapijten), Philippe Vélez McIntyre (foto’s), Titus Nolte (visuele poëzie) en Rob Regeer (schilderijen). Het kenmerk van al deze werken is dat zij stilte oproepen, ruimte tot contemplatie bieden en de tijd oprekken tot iets van oneindigheid.

Tijdens de opening op 3 september wordt ook het boek gepresenteerd Lac de Gaube, waarin de serie blauwe schilderijen is opgenomen die Rob Regeer recent gemaakt heeft van een berglandschap in de Pyreneeën. Deze serie wordt in KuuB getoond.

footer anchor