Terug

Anne Forest

Schilderkunst
Sawsan

Sawsan

acryl op canvas _ sold to private collection

L 110 x B 100

Priam, Makidada & ik

Priam, Makidada & ik

Stasya

Stasya

acryl en modelleerpasta op paneel

L 52 x B 36

Riku

Riku

acryl op canvas-paneel

L 30 x B 24

Bronwyn

Bronwyn

acryl op canvas _ sold to private collection

L 110 x B 100

Sissy

Sissy

mixed media _ sold to private collection

L 35 x B 20

Biografie

In mijn kleurrijke portret-achtige schilderijen van mensen en andere wezens is elke lijn heilig. Mijn handschrift, waarin de klemtoon op nijverheid ligt, stamt uit mijn opvoeding waarin ik veel in aanraking ben gekomen met Russisch-orthodoxe iconen. Ik eigen me deze kunstvorm toe door een eigen wereld ermee te creëren, bevolkt met totemistische figuren.

Ik streef ernaar directe en onbevangen beelden vast te leggen waarmee een zo open mogelijk kanaal ontstaat tussen mij en de kijker. Mijn geschilderde creaturen voelen haast als mijn afgevaardigden wanneer ik ze de wereld in stuur. Hun blik is mijn blik.

Agenda

  • Schepsels & Creaturen, Kunstliefde, Utrecht. In deze tentoonstelling werken van kunstenaars die gefascineerd zijn door het onbekende, het wilde, het vreemde. Kunstenaars die zich laten inspireren door het onzichtbare en het bovennatuurlijke. Van iconen tot voodoo, maskers en koppen tot mini-mensen.
    19/10/201917/10/2019
  • Sign of the Times- Gemaskerd bal v/d Hedendaagse Kunst, Museum Jan Cunen, Oss. Voor deze tentoonstelling zijn 32 hedendaagse kunstenaars geselecteerd om een masker vorm te geven. Deze maskers worden in combinatie met ander werk van de deelnemende kunstenaars getoond in een groepstentoonstelling.
    06/10/201926/01/2020

Contactgegevens

footer anchor