Terug

Loes Schellekens

Beeldhouwkunst
Ontwakende nar

Ontwakende nar

Brons

H 120 cm

Winged Figure 1

Winged Figure 1

Brons

H 20 cm

Afrikaans Landschap met rivier

Afrikaans Landschap met rivier

Brons

H 38 cm

Snakecharmer

Snakecharmer

Brons

H 15 cm

Rift Valley 1

Rift Valley 1

Brons

H 58 cm

Waterfall (every teardrop is a)

Waterfall (every teardrop is a)

Brons

H 86 cm

Biografie

Ik maak figuratieve beelden in brons, die in de loop der jaren steeds gestileerder zijn geworden.

Voor mij is het maken van beelden een proces van ordening en intuïtie. Het beeld is een constructie, samengesteld uit vormen en vlakken waarbij evenwicht, compositie en structuur een rol spelen. Het grote gebaar van de voorstelling is daarbij net zo belangrijk als het kleinste detail.

Mijn beelden zijn een uitdrukking van mijn fascinatie voor mensen en hun gracieuze, esthetische, trotse of theatrale verschijningsvorm. Ik probeer hen te vangen op een ingetogen en sfeerbepalend moment (zoals in de ꞋAfrikaanse portrettenꞋ).

De menselijke figuur is het uitgangspunt. Soms is dat een tot de verbeelding sprekend wezen (zoals bij de ꞋWinged FiguresꞋ en de narren).

Het meest recente werk bestaat uit landschappelijke voorstellingen waarin een mens of dier gesitueerd is (zoals bij het ꞋAfrikaanse landschapꞋ met de zo kenmerkende acacia en de serie ꞋWaterfallsꞋ).

Voorheen werkte ik in was. Het beeld werd eerst om een constructie geboetseerd en daarna met versneden wasplaten afgewerkt. Hierdoor ontstond het kenmerkende oppervlak van lijnen en vlakken.

Op dit moment maak ik de beelden eerst van isolatiemateriaal (styrodur). Dit materiaal geeft me de mogelijkheid om zonder vaste constructie een beeld te maken. Daardoor ervaar ik meer vrijheid. Bovendien is het licht, op allerlei manieren te vormen en ik kan er zowel gladde als ruwe structuren in verwerken, wat tot interessante tegenstellingen leidt.

In beide gevallen wordt het beeld uiteindelijk in brons gegoten.

Contactgegevens

footer anchor