Terug

Mitchel Breed

Installaties, Schilderkunst, Tekenkunst
Ship of Fools II (Reflections on Madness)

Ship of Fools II (Reflections on Madness)

GPS-Zine: Toner op Papier

L 42 x B 29.7

Dit beeld is de eerste aanleiding voor workshops en werkgroepen, als collectief onderzoek naar het thema 'waanzin'.

Biografie

Mitchel Breed (1989, Utrecht) maakt beeldende kunst, en organiseert expositieprojecten als onderzoek naar thema's als waanzin, prestatiedruk en ontplaatsing. Hij studeerde in 2010 af aan de HKU, in 2012 aan de Ateliers en was tussen 2013 en 2018 actief bij kunstinitiatief Das Spectrum, is sinds 2014 actief alszijnde GPS | Glitch Project Space en is sinds 2020 betrokken bij de (door)ontwikkeling van Stichting Das Spectrum.

Met zijn nieuwe project Ship of Fools II (Reflections on Madness) onderzoekt hij het thema ‘waanzin’ vanuit verschillende perspectieven. Breed onderzoekt dit voor hem persoonlijke thema en koppelt het aan de kunst en de kunstgeschiedenis. Met als eerste aanleiding werken van Hieronymus Bosch en Vincent van Gogh, waarvan de eerste symbool staat voor een sociologisch perspectief en de tweede voor een psychologische perspectief op het thema ‘waanzin’.

De eerste context van het onderzoek en de presentatie van Ship of Fools II (Reflections on Madness) is bij het Enik Recovery College, een ‘herstelacademie’, leeromgeving en ontmoetingsplek voor mensen met een mentale gevoeligheid. Vanuit deze bijzondere plek faciliteert Breed werkgroepen in relatie tot de thematiek. Parallel aan deze werkgroep toont hij hier ook een installatieve presentatie met nieuwe ‘zines/, gefotokopieerde magazines met een kleine editie, waarin hij zijn onderzoek publiceert.

Met dit project doet Breed mee met de kunstmanifestatie CareFull, rondom het thema ‘zorg’. Kijk voor meer informatie hierover op www.artutrecht.com/carefull . En voor meer informatie over Mitchel zijn artistieke praktijk en expositieprojecten op www.glitchprojectspace.org

Contactgegevens

footer anchor