Terug

Rosalynn van Hummel

Schilderkunst
Overview Prospects – Art Rotterdam

Overview Prospects – Art Rotterdam

schilderijen: On the rocks, Contemplation, Pisces

On the Rocks

On the Rocks

Olieverf op doek

L 150cm x B 200cm

Garoupa

Garoupa

Olieverf op doek

L 50cm x B 60cm

Sophie met vis

Sophie met vis

Olieverf op doek

L 105cm x B 105cm

Glittergordijn

Glittergordijn

Olieverf op doek

L 105cm x B 105cm

Mom (got some new nipples)

Mom (got some new nipples)

Olieverf op doek

L 30cm x B 40cm

Biografie

Rosalynn van Hummel onderzoekt in haar werk het vrouwelijk lichaam en onze maatschappelijke omgang daarmee. De kracht van de vrouwelijke seksualiteit, plooibaarheid van het lichaam en cultureel bepaalde schaamtes zijn thema’s die terugkomen in haar schilderijen, lino’s en foto’s. Waarin ze naar spanning maar ook herkenning zoek, door vanuit een vrouwelijke blik het naakt te benaderen. Een vrouwelijke blik die de erotiek, het voyeurisme en het alledaagse naakt niet schuwt maar dat vertaalt in een eigen beeldtaal.
De kracht die een vrouwenlichaam in zich draagt is veelomvattend, en al schilderend probeert ze dat weer te geven. "Er zit een genot in het vrouw-zijn die ik wil laten zien: Rondingen die aantrekken en vragen tot aanraken, het spannende vlak van een bilpartij, de volumes."

In recenter werk zie je ook vaker vissen op Rosalynn's schilderijen. Zowel onder- als bovenwater en in combinatie met een lichaam. Het is een vervreemende combinatie die ze erg interessant vind vooral ook op tactiel gebied. De natte gladde, glibberende vissen in combinatie met het blote lichaam. In een onbekende onderwaterwereld waarin de expressie zich vormt tot een mythische vrouwelijkheid. De associaties die daarbij ontstaan zijn voor iedereen anders. Maar in welke ogen veranderd een naakt lichaam tot lustobject?

Agenda

  • Prospects- Art Rotterdam
    18/05/202222/05/2022
  • Amuse - Galerie Wilms, KunstRai, Amsterdam
    13/04/202218/04/2022
  • KEEP IT CLEAR!, ACEC, Apeldoorn
    09/04/202215/05/2022

Contactgegevens

footer anchor