Terug

Rozemarijn Westerink

Grafiek, Tekenkunst, Videokunst
Cascade

Cascade

pen, inkt en grafiet op papier

L 70 cm x B 90 cm

Garden

Garden

pen, inkt en grafiet op papier

L 50 cm x B 65 cm

Ploumanac’h.01

Ploumanac’h.01

pen en inkt op papier

L 32 cm x B 50 cm

Ploumanac’h.02

Ploumanac’h.02

pen en inkt op papier

L 32 cm x B 50 cm

Biografie

Als tekenaar ben ik gefascineerd door de werking van het geheugen: de manier waarop objectieve gebeurtenissen in de hersenen worden opgeslagen als subjectieve beelden. De beelden vervormen, delen vallen weg. Ik reconstrueer deze herinneringen werkend vanuit zowel persoonlijke motieven als een (kunst)historische context. Ik onderzoek hierin de beleving van een landschappelijke plek: de tuin.
Ik begin daarbij met tekenen, voor mij de meest directe methode om wat de hersenen denken, zichtbaar te maken. Door bepaalde beeldelementen te herhalen wordt de tekening steeds gelaagder en dreigt overwoekerd te worden door een overschot aan lagen. Op deze manier maak ik werk op papier en film.

Bij het tekenen kies ik voor materialen die voor mij zo direct en onomkeerbaar mogelijk zijn; pen, inkt en grafiet zijn materialen die je niet gemakkelijk kunt uitwissen. Door mijn werkwijze met deze materialen blijven mijn handeling en beweging tijdens het tekenen zichtbaar. Soms wordt een tekening hierdoor zo gelaagd dat de voorstelling bijna verdwijnt en een haast monochroom beeld verschijnt. Een deel van de tekeningen op papier maak ik tot film met de stop-motion techniek, met bijpassend geluid. Door montage ontstaan tijdsduur, ritme en herhaling. Zo ontstaat een geheel waarbij de tekening de basis blijft maar waarbij de getekende wereld gaat leven.

Agenda

  • If you have ever gone to the woods with me, I must love you very much, duo-show, Art Gallery O-68
    15/08/202111/09/2021
  • Het landschap en de geordende verbeelding, groepstentoonstelling, Schless Art
    21/08/202126/09/2021
  • KunstRAI, Amsterdam
    08/09/202112/09/2021

Contactgegevens

footer anchor