IMPAKT Centrum voor Mediacultuur

IMPAKT Centrum voor Mediacultuur

IMPAKT biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en onderzoekt vraagstukken op het snijvlak van maatschappij, digitale cultuur, technologie en media vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, zoals kunst, wetenschap en politiek.

Gevestigd in het hart van Utrecht op de Lange Nieuwstraat 4 organiseert IMPAKT in zijn centrum voor mediacultuur een vol jaarprogramma met tentoonstellingen, filmscreenings, lezingen, paneldiscussies, performances, presentaties en artist talks.

Ieder najaar vindt het IMPAKT Festival plaats met een programma met internationale gasten en werk gecentreerd rondom één onderwerp. In IMPAKT Works worden residencies georganiseerd en met dit programma is IMPAKT lid van EMAP, het European Media Art Platform, het grote Europese netwerk van festivals en organisaties op het gebied van mediakunst. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst. Als laatste is er het IMPAKT Archive, waar IMPAKTs vertoningsgeschiedenis wordt gedigitaliseerd, een geschiedenis die terug gaat tot 1988, toen het IMPAKT Festival voor het eerst werd georganiseerd.

 

 

footer anchor