11 maart Art Meat #17 bij Moving Gallery

11 maart Art Meat #17 bij Moving Gallery


Maandag 11 maart staat er weer een verse Art Meat gepland! Tijdens de terugkerende Art Meat bijeenkomsten kijken we ‘wat voor vlees we in de kuip hebben’. Wie zijn de spelers in het Utrechtse kunstenveld, wat is hun werk, hun visie en waar houden zij zich de komende periode mee bezig? Deze kennis is een startpunt van verbinding in het veld. Eén van de belangrijkste doelstellingen van Art Utrecht.

Deze editie zijn we te gast bij de Moving Gallery, die nog steeds op zijn plek zit waar ze in 2018 begonnen, namelijk de Mgr. van de Weteringstraat 69. Op dit moment is de tentoonstelling Echter te zien. Het is een expositie met (hyper)realistische kunst, die gelijktijdig loopt met de tentoonstelling Op Scherp over fotorealisme in de schilderkunst in het Centraal Museum. Moving Gallery presenteert in deze tentoonstelling werk van 11 kunstenaars: Jhonie van Boeijen, Caja Boogers, Jeffrey Dunsbergen, Bobbi Essers, Jasper Hagenaar, Lieven Hendriks, Nonna Hoogland (keramiek), Florens Kool, Onno Meeuwsen, Robin Speijer en Ina van Zyl. 

Na een welkomst- en openingswoord van Berthe Schoonman, voorzitter van Art Utrecht en Arnoud van Mosselveld, mede-oprichter en eigenaar van Moving Gallery, zal kunstenaar Bobbi Essers vertellen over haar werk. Bobbi studeert momenteel aan het Frank Mohr Instituut, nadat ze in 2022 afstudeerde van de HKU. Haar krachtige schilderijen verbeelden rauwe en eerlijke snapshot over vriendschap. 
Na Bobbi het woord aan Jelle van der Ster, directeur van SETUP, het platform voor een technologie-kritische samenleving. De rest van de avond is er ruimte voor het bekijken van de tentoonstelling en het spreken van bekenden en nieuwe contacten. Graag tot 11 maart!

Art Meat #17 bij Moving Gallery
Adres: Mgr. van de Weteringstraat 69, Utrecht
Datum: maandag 11 maart 2024
Tijd: inloop 19.30, start 20.00 uur. Duur tot ongeveer 22.00 uur

Meld je hier aan zodat we een indruk krijgen van het aantal bezoekers.

footer anchor