De Nijverheid / De Tunnel / Beneath ‘The Portal’

De Nijverheid / De Tunnel / Beneath ‘The Portal’

Laurie Drew, Guillaume Versteeg en Jochen Lange

Beneath ‘The Portal’ van Laurie Drew in samenwerking met Guillaume Versteeg en Jochen Lange waarin de Tunnel wordt getransformeerd tot een wereld waarin we ons bewustzijn dienen te overstijgen.

Drew’s werk bestrijkt verschillende disciplines, waaronder abstracte schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie en performance, en tart beperkende categoriseringen. Met zijn werk schept hij werelden waarin chaos en harmonie samenkomen.  

Voor Kunst Koers (dat voortaan Kunst Kade gaat heet) maakte Laurie eerder een werk getiteld: ‘The Portal’. Dat werk was geïnspireerd op de Japanse torii, een heilige poort die een overgang van de menselijke wereld naar heilige grond symboliseert.

In de expositie Beneath ‘The Portal’ verkennen we een wereld onder deze ‘doorgang’. Daar vinden we een wereld waarin “ons bewustzijn wordt overstegen”. Laurie noemt het “een plek waar onze geesten vrij zijn om het universum opnieuw te verbeelden zonder beperkingen”. Het is een onderwereld geïnspireerd door oude mythen en legendes, sciencefiction en heidense culturen. Het is een reeks van schilderijen, sculpturen en performances. 

De Tunnel is open als Café De Nijverheid open is:
Maandag t/m woensdag: 12-18 uur
Donderdag: 12-23 uur
Vrijdag: 12-24 uur
Zaterdag: 16-24 uur
Zondag: gesloten, muv de zomermaanden

footer anchor