De Nijverheid / De Tunnel / Lemonated – Jesse Steenkist

De Nijverheid / De Tunnel / Lemonated – Jesse Steenkist

Jesse Steenkist construeert haar werk intuïtief. Met textiel roept ze kleurcontrasten op, waar verf de verbinder wordt en de draden in haar werk tot een dynamische laag leiden.

Net zoals Jesse zelf zoekt haar kunst een eigen weg los van de kaders die ze oproept. Speels zet ze de strijkbout en lamineermachine in waarmee ze een wereld creëert en bezoekers uitdaagt zich trager voort te bewegen. Door het vereeuwigen van het moment ontstaat een vacuüm om te verwonderen. 

We worden immers al dagelijks overvraagd. “Wat zijn de kleine dingen die jou het  geluk brengen?”

In deze installatie brengt Jesse ons terug naar die speelse kant, los van verwachting en verantwoordelijkheid. Door het lukraak loslaten van een stukje papier, te onderzoeken waar het neerdwarrelt, schept ze een opening. Waarin een kleine notie van geluk niet alleen een moment aan de muur wordt, maar een beleving an sich.

Jesse Steenkist (1990) studeerde Fine Art aan de HKU. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar atelier in Boskoop aan haar kunst. Daarnaast geeft Steenkist ook kunsteducatie aan kleuters. Ook is ze onderdeel van het collectief ‘Zonderpunt’. Lemomated is haar eerste solo expositie waarin ze zichzelf heeft uitgedaagd nieuwe grenzen in haar artistieke ondernemerschap op te zoeken.

footer anchor