De Nijverheid / Tussen de Mens

De Nijverheid / Tussen de Mens

30 jaar Stichting de Tussenvoorziening

Sinds 1994 zet Stichting de Tussenvoorziening zich in voor mensen in de regio Utrecht en omstreken die het op eigen houtje niet redden. Of ze nu dakloos zijn, kampen met oplopende schulden of gewoonweg een steuntje in de rug nodig hebben. Wat begon met het uitdelen van dekens en eten vanuit de Tussenbus – een plek voor ontmoeting en het delen van verhalen – heeft zich ontwikkeld tot een breed ondersteuningsnetwerk.

In de expositie “Tussen de Mens” brengen de kunstenaars van Atelier Spat de menselijkheid van Stichting de Tussenvoorziening in beeld. De kunstwerken en portretten onthullen verhalen van veerkracht, met een blik op de geschiedenis en het heden, uitgedrukt in diverse materialen. Bezoekers kunnen ook foto’s bewonderen die de geschiedenis van de Tussenbus documenteren, naast portretten van mensen die momenteel betrokken zijn bij de Tussenvoorziening.

Deze verhalen worden verder uitgediept in de podcast “Een rugzak vol verhalen”, wat bijdraagt aan een gevarieerde expositie waar Atelier Spat om bekend staat.”

Over Atelier Spat

Atelier Spat is een plek voor kunstenaars met een bewogen leven. Persoonlijke tegenslagen en psychische uitdagingen, hoe zwaar ook, kunnen tegelijkertijd een bron van creatieve kracht zijn. Veel kunstenaars bij Atelier Spat hebben ontdekt hoe belangrijk het voor hun is om hun verhaal te vertellen, hun gevoelens te uiten of anderen te inspireren door het maken van kunst.

Twintig jaar geleden werd Atelier Spat opgericht door kunstenaars met bijzondere levensverhalen. Dankzij de ondersteuning van de Tussenvoorziening kunnen vele kunstenaars zich nu volledig op hun creatieve werk richten. Atelier Spat biedt een plek waar men zowel vrij en zelfstandig als samen met anderen kan werken. Naast de ruimte zelf en de materialen is ook het sociale aspect heel belangrijk; veel kunstenaars hebben vergelijkbare ervaringen gehad, waardoor zij elkaar kunnen steunen en onderling begrip hebben.

Bij Atelier Spat is er ruimte voor iedere kunstenaar, in goede en in slechte tijden, om de kunstenaar te zijn die zij werkelijk zijn.

footer anchor