De Vrijstaat / doe-expo FEEST

De Vrijstaat / doe-expo FEEST

In creatieve doe-expo FEEST onderzoekt De Vrijstaat met vier kunstenaars de kunst van het feestvieren. Want een kunst, dat is het!  

Het samen vieren van iets – een mijlpaal in ons leven, overgangsmoment in de natuur, belangrijk moment in de geschiedenis of religieuze traditie – verbindt ons met elkaar. Feesten geven ons plezier en houvast, ook in onzekere tijden van verandering, crisis of oorlog. Het is niet voor niets dat we al zo lang als mensheid bestaat feestvieren. Maar weet jij eigenlijk wat er met al die feesten wordt gevierd? Welke feesten zijn belangrijk bij jou thuis? En zijn er momenten die van jou een eigen plek op de feestkalender moeten krijgen?  

Kunstenaars Salihanur Akpinar, Mai Linh Ly, Anna Reerds en Sterre van der Tak nemen je, elk in hun eigen stijl, mee in een kleurrijke polonaise. We zwieren van keurige Hollandse kaasblokjes naar imposante Chinese draken, en nadat we ons eigen feestservies hebben gemaakt vieren we zelfs een verjaardag op de maan. Je kijkt hier niet alleen naar kunst: geïnspireerd door de werken die je hebt gezien ga je zelf aan de slag in de bijbehorende workshops.

FEEST is iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks ontvangen we schoolklassen uit het primair onderwijs. Een kaartje voor FEEST is €8,50 per persoon. Met de U-pas is dit €5,50.

  • T/m 7 juli iedere zondag
  • Extra op 1, 2 en 3 mei. 
  • Vanaf 1 september t/m 24 november iedere zondag

Bestel je kaartjes vooraf via onze website:

footer anchor