De Vrijstaat / Flowerbomb

De Vrijstaat / Flowerbomb

Vier de kracht van de natuur in de expo FlowerBomb!

Kunstenaar Jolanda Schouten vulde deze tentoonstelling en werkplaats met haar levensgrote aquarellen. De tuin is haar grootste inspiratiebron en haar werk is doortrokken van kleur.

Op De Vrijstaat is kunst een werkwoord. Je komt dus niet alleen om te kijken maar vooral ook om te doen. In de diverse ateliers kun je zelf aan de slag met de al het moois dat de natuur te bieden heeft. Maak je eigen bloembom in het tuinatelier en maak de stad een stukje groener. Of stel je eigen thee samen van kruiden die allemaal speciale eigenschappen hebben. In de stiltetuin kun bloemen en planten tekenen. Zo goed heb je vast nog nooit naar bloemen gekeken. Je kunt ook werken aan een groot tuintapijt zodat we in de winter toch een beetje zomer in ons huis hebben.

Een bezoek aan FlowerBomb is een creatieve activiteit voor het hele gezin. (vanaf 6 jaar)

Expo FlowerBomb van Jolanda Schouten
Iedere zondagmiddag te bezoeken van 12.00-17.00 uur
Een bezoek duurt 2 uur. Reserveren noodzakelijk.


Leeftijd: Flower Bomb is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


Prijs: Een kaartje voor Flower Bomb kost 7,50 euro per persoon.
Met U-pas is dit 6 euro. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.


Locatie: Je vindt Flower Bomb in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

De Vrijstaat

De Vrijstaat  is  een kunstwerkplaats voor kinderen, jongeren en jonge makers. Via een eigenzinnig programma brengt De Vrijstaat kunstenaars, kinderen en jongeren samen om op interactieve wijze vorm te geven aan de persoonlijke en de openbare ruimte. Met een breed aanbod op het gebied van beeldende kunst, digitale media, theater en muziek kunnen kinderen en jongeren hun talenten op diverse niveaus verkennen en ontwikkelen.

Gelegen in het hart van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum is De Vrijstaat een landingsplaats voor creatieve ontmoetingen tussen bewoners en makers. Met de monumentale boerderij als thuisbasis is De Vrijstaat een oase die de oude en nieuwe stad omarmt.

footer anchor