IMPAKT – Disrupt & Reflect launch webproject met Geert Lovink

IMPAKT – Disrupt & Reflect launch webproject met Geert Lovink

Je bent uitgenodigd voor een avond met stress en ontspanning: de launch van het webproject Disrupt & Reflect, met een live presentatie en Q&A van theoreticus en activist Geert Lovink, yoga en mindfulness intermezzos en nog veel meer..

“Dopamine is de metafoor van onze tijd,” stelt Geert Lovink in ‘Sad by Design’ (2019). We hebben onmiddellijke voldoening nodig. Met online shopping vervullen we in een paar clicks onze wildste en meest oppervlakkige verlangens. Niet alleen door (nutteloze) dingen te kopen, maar ook door middel van aandacht en likes, en, wanneer we volledig overprikkeld zijn, rust te vinden in mindfulness, yoga of volledig ‘off the grid’ te gaan in de natuur. Disrupt and Reflect verkent de economieën achter het internet, waar onze kortetermijnbehoeften voortdurend getriggerd worden en onze zelfbeheersing voortdurend op de proef wordt gesteld. Aandacht is de oplossing voor alles.

Disrupt and Reflect is een webproject dat afwisselend extreem overprikkelend en soms juist heel rustgevend is. Het is een verzameling creatieve en kritische reflecties waarin de kijker op verschillende tempo’s onderdeel wordt van de mechanismen van versnelling en rust zoals die vandaag de dag in onze digitale samenleving voorkomen. Het online project omvat lezingen, presentaties en video-interviews met de deelnemende kunstenaars. Disrupt & Reflect is een samenwerking tussen curator Nadine Roestenburg, IMPAKT Centre for Media Culture in Utrecht en het onderzoekstraject Post-Digital Cultures van Fontys Hogescholen.

Online / Tijd: 19.30 – 21.00 uur.

Meer info en aanmelden via deze link

footer anchor