it’ s a Jungle

it’ s a Jungle

‘It’s a Jungle’ is de titel van de nieuwe expositie van de Moving Gallery. Zeven kunstenaars lieten zich inspireren door de wildernis in de stad en creëren een urban jungle in de Utrechtse galerie.

‘Tussen de straatstenen, op braakliggende landjes, in stadtuinen en tegen gevels woekert een jungle. Een inspiratiebron voor mij en vele andere kunstenaars’, zo vertelt Jolanda Schouten die samen met collega kunstenaar Melanie Bosboom en Moving Gallery eigenaar Arnoud van Mosselveld de expositie ‘It’s a Jungle’ samenstelde.

De samenstellers beschrijven de expositie als een kunst-jungle ervaring; Zodra je de galerie binnenkomt word je onderdeel van een installatie waarin alle zintuigen worden aangesproken. Je staat oog in oog met levende wilgensculpturen van Reinier Lagendijk en wordt bedwelmd door de theeplanten lucht gecreëerd door Marleen Camellia Sinensis van Solar Infusion, die ook doorlopend thee ceremonies verzorgt. Dan loop je over een magisch tuintapijt van Jolanda Schouten bestaande uit enorme aquarellen van bloemen en vruchten uit eigen kweek. Melanie Bosboom zorgt voor Griekse tuinbeelden gemaakt van vruchtbare rivierklei op sokkels van stapels kleding en tuinstoelen. En Wild Ei herinnert ons aan ons verloren gevoel voor richting met een film over het feilloze oriëntatiegevoel van stadsduiven. Anke Roder zorgt voor wat weldadige kalmte met haar ingetogen inheemse bloemen, geschilderd in bijenwas op houten panelen. Terwijl de foto’s vanShirley Welten je tenslotte weer de urban jungle intrekken.

‘It’s a Jungle’ opent op zaterdag 12 september met interviewsessies door Klaas Drupsteen die alleen op inschrijving via movinggallery.nl bij te wonen zijn. Daarna is de expositie zonder inschrijving (maar wel met inachtneming van de corona regels) te bezoeken op zondag 13 september en navolgende zaterdagen en zondagen t/m 4 oktober, van 12.00u – 17.00u. Andere dagen op afspraak.

footer anchor