Moving Gallery / Evenwicht

Moving Gallery / Evenwicht

Evenwicht toont werk van drie kunstenaars met heel uiteenlopende stijlen:

Maeve van Klaveren met verstilde tekeningen, Melle de Boer met rauwe abstracte schilderijen en Elise van Staveren met haar “onderweg”-schilderijen. Samengebracht in de galerie versterken ze elkaar. Door elkaar tegenwicht te bieden ontstaat een verrassend evenwicht.

Maeve van Klaveren
Is als kunstenaar een relatieve laatbloeier. Zij behaalde haar Bachelor of Fashion & Textile Technologies aan het AMFI en werkte ruim een decennium voor textielkunstenaar met internationale faam, Claudie Jongstra. Toch is Maeve van Klaveren (1977) als kunstenaar vooral autodidact en ontwikkelde zij – misschien juist daardoor – een fenomenale tekentechniek. Haar tekeningen in krijt, potlood en aquarelverf zijn uiterst verfijnd en ingetogen maar hebben tegelijkertijd grote ‘impact’.

Melle de Boer
Willem de Kooning Academie, kunstenaar, singer-songwriter en muzikant met zijn band Smutfish. Melle de Boer (1972) maakte aanvankelijk met succes vooral collages en tekeningen. Maar legt zich de laatste jaren vooral toe op schilderijen. Abstracte werken, zo doorleefd dat ze figuurlijk worden: dat geldt ook voor de nieuwe serie werken die Melle maakte voor deze expositie: schilderijen met lef.

Elise van Staveren
Was de jongste kunstenaar ooit aan de HKU en studeerde daar vorig jaar op haar 20e af. Ze doet nu een masteropleiding aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Zodoende reisde Elise van Staveren (2000) veel van en naar Groningen. Beelden die ze onderweg opsloeg in haar hoofd wist ze om te zetten in originele en ‘rake’ werken op doek. Elise gebruikt naast verf ook graag andere materialen, zoals zilver, epoxy en textiel.

Preview van de tentoonstelling op zaterdag 20 en zondag 21 augustus.
Officiële opening op zaterdag 27 augustus met interviews door Klaas Drupsteen.

Maeve van Klaveren
Elise van Staveren
footer anchor