Moving Gallery / Gathered Self

Moving Gallery / Gathered Self

Op de kunstacademie wordt vaak aan eerstejaars studenten gevraagd om een object mee te nemen wat hen erg dierbaar is. Dit mag van alles zijn, zolang het maar iets zegt over wie jij bent. Het is een manier om anderen te leren kennen, en laat vooral zien wat objecten voor ons betekenen en over ons vertellen. 

In een onrustige tijd, waarin mensen meer en meer beperkingen ondervinden, worden wij gedwongen onze aandacht te verleggen naar ons zelf en onze zeer directe omgeving. De huidige tijd vraagt om zelfreflectie en het herdefiniëren van wie wij zijn. Wie willen we graag zijn, hoe drukken we dit uit? Welke nieuwe rituelen ontstaan hier, en welke rituelen dienen ons niet langer? Welke dingen verzamelen we om ons comfortabel te voelen tijdens chaos? 

Aan de hand van het werk van verschillende kunstenaars onderzoekt de groepstentoonstelling ‘Gathered Self’hoe wij een relatie met onszelf vormen door onze omgeving. Door objecten, ervaringen, relaties en ideeën bijeen te brengen geven wij vorm aan wie wij zijn en wie we willen zijn. 

De nieuwe werken van Lisette van Hoogenhuyze, Yasmina Ajbilou, Iriée Zamblé, Georgia Biggs en Chase Middleton geven vorm aan dit proces van verzamelen. Zij laten zien hoe wij ons zelf verzamelen en opnieuw uitvinden. De tentoonstelling is samengesteld door curator Alyxandra Westwood

Het bijbehorende publieksprogramma onderzoekt op interactieve wijze het centrale thema van ‘het zelf’ samen met verschillende doelgroepen uit de stad Utrecht. In verdiepende lezingen, workshops, rondleidingen en events komen alle kanten van het onderwerp aan bod. Op die manier wordt de tentoonstelling uitnodiging tot reflectie op de vraag: hoe geef jij vorm aan wie je bent?

Open vrijdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:30

footer anchor