Moving Gallery / Metamorfose – Jenetta de Konink

Moving Gallery / Metamorfose – Jenetta de Konink

De Moving Gallery speelt sinds dit jaar mee in de internationale kunstwereld met een succesvolle deelname aan de Paper Positions Berlijn en ook nationaal richt de Utrechts galerie zich op gerenommeerde kunstbeurzen. Na een verbouwing is de galerie aan de Mgr. van de Weteringstraat aan dit ambitieniveau aangepast. Moving Gallery opent de vernieuwde ruimte op 4 juni a.s. met een expositie van Jenetta de Konink.

“De hoofdruimte van de galerie heeft een metamorfose ondergaan. We zijn trots op het resultaat dat we met de hulp van onze vrienden hebben weten te bereiken”, aldus galerie eigenaar Arnoud van Mosselveld. Vaste bezoekers waren bang dat de laagdrempelige informele ruimte een strakke ‘White Cube’ zou worden en dat is zeker niet gebeurd. Maar de ruimte voelt vooral door nieuw gecreëerde hoogte wel spectaculair groter en professioneler aan.

De galerie is bijna een half jaar dicht geweest maar is wel actief geweest met het op de kaart zetten van de galerie. Zo nam Moving Gallery mee aan Art on Paper in Amsterdam en ‘gingen ze internationaal’ met hun deelname aan Paper Positions Berlin. En Moving Gallery neemt van 25-28 mei als medeorganisator deel aan de Fair Share Art Fair in Amsterdam. Voor het najaar zijn er plannen voor kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

Op zondag 4 juni heropent de galerie met een expositie met monumentale raadselachtige en tegelijkertijd ruige schilderijen van Jenetta de Konink. “Sterk werk dat een groot publiek verdient”, vindt Van Mosselveld.

Tijdens de opening die om 15.00 uur begint gaat programmamaker Klaas Drupsteen in gesprek met de kunstenaar.

Voor Max Kisman, de vaste ontwerper van de inmiddels bij veel Utrechters bekende Moving Gallery affiches was de verbouwing een goede reden om ook de affiches-lijn een nieuwe draai te geven. Deze zijn de komende weken in de hele stad te zien.

Jenetta de Koning, Hallo Jij, 200×400 cm, Olie en borduurwerk op doek
footer anchor