Moving Gallery / The Book of Ruth

Moving Gallery / The Book of Ruth

Moving Gallery Utrecht toont tot 12 november The Book of Ruth met werken op papier en doek en video’s van Ruthi Helbitz Cohen. De werken zijn grotendeels geïnspireerd op het bijbelboek Ruth, waarin de vrouw een duidelijke stem krijgt en waarin het ook gaat over solidariteit tussen volkeren. Relevante onderwerpen in deze ingewikkelde tijden.
The Book of Ruth vormt een aanvulling op Kunst in de Vide – Ruthi Helbitz Cohen die nog tot januari te zien is in Museum de Fundatie in Zwolle.

De expositie The Book of Ruth in de Moving Gallery in Utrecht maakt het ‘verhaal’ dat Ruthi Helbitz wil uitdragen compleet. De grote imposante doeken, de videos en vooral ook de kleinere intieme werken op papier tonen vooral vrouwen in allerlei verschillende gedaantes. Maar één ding hebben de vrouwen die Ruthi Helbitz Cohen uitbeeldt gemeen: zijn kwetsbaar maar stralen tegelijkertijd ook een ongelofelijke oerkracht uit. Het is werk dat op een heel eigen manier troost – en misschien een beetje hoop voor de toekomst biedt.

Tijdens de opening zaterdag 21 oktober, 16.30 u. houdt Marlise van der Jagt een korte inleiding over het werk van Ruthi Helbitz Cohen. Van der Jagt is artistiek directeur van Dat Bolwerck in Zutphen waar vanaf januari 2024 ook werk van de kunstenaar te zien zal zijn.

footer anchor