Moving Gallery / UITZICHT

Moving Gallery / UITZICHT

Moving Gallery Utrecht bestaat deze maand vijf jaar. De galerie viert dit met UITZICHT, een expositie met kleurrijk en intrigerend werk van twee jonge Utrechtse talenten: Anne Schillings en Anna Reerds.

Anne Schillings kwam net van de HKU toen we haar werk voor het eerst toonden. Ondertussen hebben we haar schilderijen mogen onderbrengen in mooie verzamelingen en hangt een heel groot werk van haar in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht”, vertelt Van Mosselveld. Ze heeft een heel eigen soort ‘post-impressionistische’ stijl. Voor deze expositie maakte Schillings nieuwe aansprekende schilderijen met kleurrijke uitzichten op landschappen waarin meestal -zij het heel klein- een mensfiguur terug te vinden is.

Anna Reerds studeerde in 2019 af aan de HKU in Design en dit is de eerste keer dat de Moving Gallery haar werk toont. De uitzichten van haar zijn juist stedelijk. Ze gebruikt zelfgemaakte decors van stedelijke elementen die de sfeer oproepen van de wederopbouw in Nederland van de jaren 50 en 60. Daar maakt ze foto’s en video’s van. Een wonderlijke mengeling van vertrouwdheid en vervreemding. Ook is er een bijzondere film te zien waarvoor Reerds het decor heeft gemaakt.

Na de verbouwing eerder dit jaar opende de galerie op de bovenverdieping ook een ‘shop’ met boeken en kleiner werk van kunstenaars die eerder bij de galerie exposeerden. Het biedt een mooi overzicht van vijf jaar Moving Gallery en het kan ook van pas komen met de feestdagen in het vooruitzicht.

Tijdens de opening op zondag 26 november om 16.30 uur gaat Klaas Drupsteen in gesprek met de kunstenaars. Zie de website voor openingstijden rond de feestdagen!

Anne Schillings
Anna Reerds
footer anchor